top of page
Joop Westerweelschool-34.jpg

wij ouders

"Wij Ouders is een doorlopend project dat ontstaan is in 2015, voortkomend uit het ouderinitiatief om de school te mengen. Degi ter Haar, vader op de Joop Westerweelschool, is de initiatiefnemer. Het heeft tot doel om ouders dichter bij elkaar te brengen. Met het idee dat dat een positieve uitwerking heeft op de kinderen. Niet alleen omdat het de sfeer op school nog prettiger maakt. Maar ook bijvoorbeeld omdat ouders die gemakkelijker contact maken, sneller speelafspraakjes maken. Ouders vertrouwen elkaar dan eerder hun kinderen toe.

Er worden gedurende het schooljaar samen met de ouderraad diverse bijeenkomsten gepland waar ouders de mogelijkheid krijgen elkaar te ontmoeten. Zoals koffie-ochtenden rond een bepaald gespreksthema, een kerstdiner voor ouders, een Iftar maaltijd tijdens de ramadan en een voetbaltoernooi voor ouders.

Maar er worden nog meer initiatieven genomen. Zoals een maaltijdservice van ouders, voor ouders met kinderen op de opvang, het verspreiden van een "Vriendenboekje voor ouders". En tot slot het jaarlijkse Baarsjes-festival, waar een ouder-team in een voetbaltoernooi het op neemt tegen ouder-teams van andere scholen. Met een markt met vele activiteiten, bijvoorbeeld ook de verkoop van diverse (liefst gezonde!) lekkernijen. Alle ouders mogen meedoen, maar niets is verplicht."

Logo Wij Ouders.jpg
bottom of page