top of page

Westerweelacademie

WesterweelAcademie is een leerzaam en motiverend middagvullend programma, waarin uw kind zich op meerdere vlakken kan ontwikkelen. De Academie richt zich op het verbeteren van basisvaardigheden en talentontwikkeling. Het aanbod is voor groep 4 t/m 8 en bestaat uit verschillende onderdelen waarbij een combinatie wordt gemaakt die bij uw kind past. Elke dag neemt een leerling deel aan twee onderdelen. Voor groep 1 t/m 3 hebben wij een alternatief korter programma.

Er zijn verschillende gebieden waarin activiteiten worden aangeboden:

Aanvullend onderwijs

Hierbij staan de basisvaardigheden centraal. De lessen worden in kleine groepen (max. 5 leerlingen) gegeven door de coaches van de BijlesAcademie. Vakken die wij aanbieden zijn: rekenen, technisch en begrijpend lezen, indien van toepassing: verdiepingslessen voor extra uitdaging en voor groep 8 het doorstroom project: po-vo dat ondersteuning biedt bij de overstap naar de middelbare school.

 

Talentontwikkeling

Sport: Het extra onderwijs combineren we met een sportprogramma. Onze visie is dat door middel van sport, je leerlingen kan motiveren het beste uit zichzelf te halen, groeien in sociale vaardigheden en kan groeien in emotionele regulatie. Vanuit het sportprogramma bieden wij de leukste sportlessen aan waarbij spelplezier, motorische ontwikkeling en bewegend leren centraal staan.

 

Techniek, kunst, natuur: Techniek en kunst zijn overal om je heen, iedere dag. Door middel van kunst en techniekonderwijs leren kinderen probleemoplossend, creatief en kritisch denken, maar gaan ze daarnaast vooral doen! indien van toepassing: Maar ook de schooltuinen kunnen een onderdeel zijn van het programma zijn. Met een leuke kookles met de ingrediënten uit je tuin.

 

De WesterweelAcademie vindt plaats op maandag t/m donderdag van 14:15 tot 16:30 uur en gaat van start in oktober. De WesterweelAcademie loopt op studiedagen en vakantie's na, het gehele schooljaar tot 2 weken voor de zomervakantie. Via school ontvangt u na de zomer de mogelijkheid om uw kind in te schrijven.

 

Dit programma wordt de komende jaren uitgebreid en is als voorloper onderdeel van het programma school en omgeving van OCW.

Convenant

bottom of page