top of page
Joop Westerweelschool-34.jpg

Stedelijke toelatingsbeleid basisscholen

Voor het eerst naar de basisschool
Als een kind vier jaar is, kan het naar de basisschool. Op vrijwel alle Amsterdamse basisscholen gaat het registreren en het toedelen van de plaatsen op dezelfde wijze.

 

Registreren voor de basisschool 
Rond de derde verjaardag van uw kind ontvangt u van de gemeente Amsterdam het voorkeursformulier voor de basisschool en een brochure met uitleg over het toelatingsbeleid 

U meldt uw kind aan door dit formulier in te leveren bij de school van uw eerste voorkeur.

 

Voorrangsscholen

Uw kind heeft voorrang op de acht dichtstbijzijnde basisscholen. Welke scholen dat zijn, wordt bepaald door de loopafstand tussen het officiële woonadres van uw kind en de basisschool.
Wanneer u op www.schoolwijzer.amsterdam.nl het woonadres én de geboortedatum van uw kind invult, ziet u of onze school voor uw kind een voorrangsschool is. Wilt u uw kind op Joop Westerweel aanmelden, kijk dan of uw kind voorrang heeft bij ons op school.   

 

Geen voorkeursformulier?

Wanneer u geen voorkeursformulier heeft, kunt u hier een blanco versie downloaden.
Ook kunt u dit formulier op onze school krijgen. Neem in dit geval altijd een adresbewijs mee, zodat wij de adres- en persoonsgegevens van uw kind kunnen controleren.

 

We hopen u en uw kind te mogen verwelkomen op onze school!

folder

Naar de basisschool '21/22

folder

Starting primary school '21/'22

Anker 1

ouder initiatief

In 2011 begon een groepje ouders uit de buurt het ouderinitiatief ‘Samen naar de Joop Westerweel’. Met succes. Inmiddels is de Joop Westerweelschool een echte afspiegeling van de buurt, waar kinderen met alle verschillende achtergronden met plezier naar school gaan.

Nog steeds zetten ouders zich in om de school een afspiegeling van de buurt te laten zijn. Ouders zetten zich in om informatie over de school te verspreiden, in gesprek te gaan en aanwezig te zijn bij informatieavonden en rondleidingen.

Heeft u als ouder behoefte aan meer informatie en wilt u in contact komen met de ouders achter het initiatief? Contactpersoon van het ouderinitiatief is Degi ter Haar (degi@planet.nl)

U kunt ook lid worden van ‘Samen naar de Joop Westerweelschool', een besloten Facebook-pagina voor de ouders van de Joop Westerweelschool. Deze pagina is voortgekomen uit het Samen-naar-school-initiatief. 

Anker 2
bottom of page