top of page
Joop Westerweelschool-5.jpg

goede doel

We vinden het als basisschool belangrijk om jaarlijks samen iets voor een ander over te hebben. De kinderen hebben sinds schooljaar 2018-2019 gekozen voor het goede doel : Lilato Foundation.
De kinderen gebruiken de sponsorloop tijdens de jaarlijkse sportdag om geld in te zamelen voor dit goede doel.  

Over stichting lilato

Stichting Lilato Foundation is in 2013 opgericht en zet zich onder andere in voor, gemeenschappen, gezinnen en kinderen in Zambia. Lilato betekent “liefde” in, lozi, een van de streektalen die rondom Livingstone, Zambia, gesproken worden. Liefde die helaas niet voor alle kinderen in deze wereld vanzelfsprekend is. 
Ze werken op dit moment hand in hand met de lokale bevolking om een al bestaand project, de straatkinderen in de stad, beter op te bouwen. Samen bouwen ze een huis waarin de kinderen opgevangen kunnen worden.
Anne, bekend van de TSO en de BSO, is de voorzitster van Lilato. Ze gaat ongeveer twee keer per jaar naar Livingstone om daar te werken aan het huis. Naast het werk voor het huis is ze ook nauw betrokken bij een aantal andere projecten in Livingstone. Het lijkt Anne geweldig om de komende paar reizen een verbinding te leggen tussen de kinderen van een school in Livingstone en de kinderen van de Joop Westerweel. Dit zou kunnen door middel van brieven, filmpjes, Skype en mogelijk nog andere manieren. De straatkinderen die in het Lilato-huis gaan wonen gaan ook naar deze school. Op die manier is er contact mogelijk tussen de kinderen van de Joop en de kinderen van Lilato. Aan beide kanten kan ervan en mogelijk met elkaar geleerd worden. Ook zien de kinderen van de Joop waarvoor ze de sponsorloop lopen, omdat het zichtbaar gemaakt kan worden. 
Meer informatie over Lilato Foundation is te vinden op  www.lilato.com. Of te verkrijgen via info@lilato.com 
bottom of page