Lezen is Leuk!

Samen met AmsterdamVerbindt heeft de school sinds kort haar eigen Voorleesexpress.

Hoe fijn is het iedere week met iemand bij je thuis de Nederlandse taal te oefenen wanneer je die nog niet machtig bent!

Je helpt kinderen om hun woordenschat te vergroten, vrijer om te gaan met de taal en zo meer zelfvertrouwen te krijgen. (Voor)lezen en taalspelletjes zijn daarbij de hulpmiddelen.

De school kent gezinnen waar dit zeer welkom is en zij koppelt vrijwilligers, Amsterdammers zoals jij en ik, aan het gezin.

Natuurlijk begeleidt de school het traject en zorgt men voor het materiaal, indien nodig. Voor iedereen een win-win situatie, iets om blij van te worden.

Concept Westerweelexpress:

Je verbindt je aan dit project voor een half jaar.

Je komt iedere week, in overleg met de familie, op een vast moment een uur bij het gezin.

Kun je een keer niet op jouw vaste dag? Dan overleg je zelf met het gezin. Hetzelfde geldt voor vakanties.

Na een half jaar wordt het traject dat jij doet met jouw gezin geëvalueerd

Onderling contact met medevrijwilligers:

Voor mensen die daar prijs op stellen, bestaat er een what’s app groep om ervaringen uit te wisselen en om elkaar tips te geven.