4 mei herdenking 2020

Amsterdam heeft besloten dat op 4 mei in de buurten van Amsterdam geen bijeenkomsten, kransleggingen of andere herdenkingen bij monumenten kunnen plaats vinden. De jaarlijkse herdenking in De Baarsjes gaat dus niet door.

Het 4 mei comité De Baarsjes zal in de loop van de dag wel bloemstukken bij de monumenten in De Baarsjes brengen. Het comité zou het ook heel mooi vinden als kinderen in de loop van de dag een bloem bij het monument op het Columbusplein neerleggen.

Van het monument met de bloemen komt een foto op de website 4en5meidebaarsjes.nl
Dan kunnen buurtbewoners zien dat ook in deze moeilijke tijden denken aan de gevallenen en getroffenen van de oorlog. De herdenking op 4 mei leeft bij veel buurtbewoners.

Op deze website staat een korte film die in het kader van 75 jaar bevrijding is gemaakt.

Die laat zien hoe vijf buurtbewoners uit De Baarsjes de bevrijding hebben beleefd en wat vrijheid voor hen betekent.

Eveneens is op de website de korte film In de geest van Joop Westerweel 2004 te zien, gemaakt door kinderen van onze school.
  • logo-45-mei
  • 75-jaar-vrijheid-1