De Vreedzame School

In het schooljaar 2002-2003 zijn we begonnen met het project De Vreedzame School. De Vreedzame School is een compleet programma voor sociale competentie en democratisch burgerschap.

De school wordt een gemeenschap, waarin iedereen zich betrokken en verantwoordelijk voelt en waarin iedereen op een positieve manier met elkaar omgaat. Hierbij nemen we conflictoplossing als uitgangspunt. Het omgaan met gevoelens speelt hierbij een belangrijke rol. Met dit programma leren kinderen en leerkrachten hoe je met conflicten om kunt gaan door te streven naar oplossingen die voor beide partijen bevredigend zijn. In alle groepen wordt een keer per week een les gegeven uit het programma van De Vreedzame School.

voor meer informatie zie: www.devreedzameschool.nl

deze website is gerealiseerd door schoolwebsite.nu